Site Overlay

Chytrý mobil

V dnešní době je skoro všechno podřízeno technologiím. Někdy si vlastně přijdu jak v nějakém sci-fi filmu. Co vše, ale z těchto technologií vlastně k životu potřebuji? Ano samozřejmě mobilní telefon a počítače k životu potřebujeme. Bez nich se v dnešní moderní době prostě neobejdete. A to jak v práci, tak i v soukromí. Musíte se spojit se všemi. Doktory to počínaje přes učitele ve škole vašich dětí a podobně konče. Ale víte vůbec jaký má váš mobilní telefon výhody a také nevýhody? Chytrý telefon dokáže spoustu věcí. Byli jsme zvyklí ho používat na volání a psaní textových zpráv.

chytrý mobil

Ale s příchodem chytrých telefonů se vše změnilo. Můžete ho používat samozřejmě i nadále na volání a psaní textovek, ale k tomu vás spojí se sociálními sítěmi, internetovým bankovnictvím. Přes aplikace vás vzbudí, spočítá vám vaše kroky, zkontroluje váš tep i váš spánek. Kontroluje za vás vaši elektronickou poštu a samozřejmě i poslouchání vaší hudby. Také s chytrým mobilním telefonem pořídíte krásné a kvalitní fotografie i videa. Chytrému mobilnímu telefonu se tedy ne nadarmo říká kapesní počítače. A některé jeho typy jsou vybaveny velkým placatým displejem a velkou obvyklou klávesnicí. Například T-mobile MD, Handspring Treo 600. Chytré telefony mají v sobě zabudovaný operační systém. Nejprve operační systém Symbian a poté Windows Mobile, který pochází od Microsoftu. A výjimečně se můžete také setkat se systémem Palm OS. Tyto programy vám určují celkový obsah telefonu.

chytrý mobil

Podle toho, jaký operační systém máte do něj můžete vkládat různé aplikace. Tomuto programu navíc můžete udělit přístup k GPRS, seznamu vašich kontaktů, ukládání dat na vaši paměťovou kartu. Ale to samozřejmě záleží jen na vás. Žádný souhlas mu dávat nemusíte. Pokud se vám daný program v telefonu nelíbí, můžete ho lehce změnit. Stačí si najít stejnou aplikaci, která odpovídá vašemu programu. Starou jednoduše vymažete a nahradíte tak novou. Většinou v nich najdete už nainstalovaný program na e-mail, počasí a programy určené k přehrávání hudby a videoklipů. Záleží na vás, jaký typ mobilního telefonu si sami vyberete. Ale koupí chytrého mobilního telefonu podle mě chybu určitě neuděláte. Ale vybírejte určitě vše s rozmyslem. A mějte vždy na paměti. Na co nemám peníze to si nekupuji. O to víc v období vánočních svátků.