Site Overlay

Finanční problémy nemusí končit exekucí

Do finančních problémů se může dostat kdokoliv a není třeba na tom hledat nějakou nezodpovědnost. Je ale pravdou, když se tento problém objeví a my k němu nepřistoupíme se zdravým pohledem na věc, tak se může udělat spoustu chyb, které nás dovedou přesně tam, kde jsme se nikdy nechtěli ocitnout. To bohužel bývá v této oblasti velmi zrádné. Je třeba přistoupit zodpovědně k řešení celého problému, jinak to může skončit exekucí, což rozhodně není nic příjemného pro nikoho. Pokud ovšem získáme přehled nad celým finančním problémem, tak můžeme věci začít řešit včas a nemusíme si připravit bezesné noci.

splátky

Jak zatočit s větším množstvím půjček?

Velmi snadné by to bylo je splatit najednou, to ve finanční tísni jaksi nehrozí. Leda, že by nám půjčil někdo z kruhu přátel nebo rodiny. Nicméně je tu ještě jedna možnost, která je daleko přívětivější a dává nám šanci na nový začátek. Jednoduše si požádat například o konsolidaci https://www.fahd.cz/konsolidace/, která má hned několik praktických výhod.

  • Je to jednoduchý produkt. V podstatě se vypůjčí obnos na pokrytí všech pohledávek, kterým se uhradí všech zůstatky dlužných částek. Zůstává tedy nový produkt, nová smlouva a nové podmínky s novou úrokovou sazbou.
  • Je velmi pohodlná, jelikož se dá zařídit i online z pohodlí svého domova, což zaručuje i určitou podporu, když se člověk stydí za to, kam to daleko došlo.
  • Odlehčí dlužníkovi, jelikož vyměřená částka na splátky je daleko nižší a především již jen jedna. Tudíž se komunikuje pouze s jednou společností.

překvapení na účtu

Může se klidně i šetřit

Vzhledem k tomu, že ten kdo měl mnoho splátek, tak se musel hodně uskromnit, tak nyní nesmí propadnout tomu, že mu zbývá ještě dostatek finančních prostředků. Úplně ideální je začít šetřit a dávat si stranou nějakou finanční rezervu. Ta se přirozeně hodí vždycky a navíc když se začne v začátku, tak nám peníze ani nebudou výrazně chybět. Je to v podstatě nová šance na nový začátek.