Site Overlay

Bang!

Tato hra je určená pro čtyři až sedm hráčů a simuluje život v divokém západě. Na deset až šedesát minut se můžete stát šerifem, který má za úkol chránit své město nebo jeho pomocníkem “vice” který má za úkol hlavně chránit svého “šéfa” proti nim stojí banditi, kteří mají jasný úkol, a to zbavit se šerifa. Zcela unikátní postavou je samotářský odpadlík, který má za úkol zůstat poslední postavou ve hře. Jednoduché, že?
zbraň s nápisem
Ale je v tom jeden malý háček. Kromě šerifa zůstávají identity jednotlivých hráčů skryté. Pro výhru musíte využit taktiky a strategie a trochu odhadu a potom nezbývá nic jiného než doufat, že vám bude štěstěna nakloněna.
Co tedy dělat? Jako na pravém západě bránit se a střílet. Ale pozor abyste omylem nezranili svého komplice! Za celou hru nesmíte prozradit svou roli až do chvíle kdy zemřete nebo vyhrajete. Stříle pomocí karty Bang a vyhýbáte se pomocí karty vedle. Je ale potřeba myslet na vzdálenosti mezi postavami. Přirozeně je to jedna, pokud je hned vedle dva, pokud mezi sebou někoho mají a tak dál, ale dá se několika schopnosti a kartami zmenšit či zvětšit.
Dalším faktorem je postava, kterou si vytáhnete. Před začátkem hry si každý vytáhne dvě postavy, které jsou zcela jedinečné, a to nejen jejich jménem nebo podobou ale i jejich schopnosti a počty životy.
nápis bang
Bang! vznikl v roce 2002 na návrh italského návrháře karetních a počítačových her Emiliano Sciarra. Ilustrace poskytl Alex Pierangelini. V roce 2004 získala hra ocenění v soutěži “Origin Award”
Pro velký úspěch se hra dočkal několika rozšíření a díky tomu je pro milovníky karet nebo divokého západu stále zábavná. Mezi nová rozšíření patří například High Noon, ve kterém se během kola na stole objeví pokaždé nová karta, která ovlivní celý průběh kola. Dalším rozšířením je třeba Zlatá horečka, kde si můžete kupovat zlaté valouny a ty pak směňovat za různé schopnost a pomůcky. Dále třeba Město duchů nebo Údolí stínů.