Site Overlay

Snadná a efektivní údržba vody i bez chloru

Od jakživa jsme zvyklí používat k dezinfekci bazénové vody chlor. Jde o osvědčený prvek a prakticky neodmyslitelná součást koupališť. Ovšem může se stát, že nesnášíte jeho chemický zápach nebo dokonce trpíte alergií, a proto se vyhýbáte veřejným koupalištím a celkově vodním radovánkám. Ovšem to není nutné. Pokud si pořídíte bazén na zahradu, můžete k ošetření bazénové vody používat přípravky založené na obsahu aktivního bromu. Bromová bezchlorová chemie je skvělým řešením pro všechny, kteří hledají něco jiného a nového. Hlavně ji lze využít i v hodně teplé vodě, takže je vhodná i do vířivek.

vnitřní vířivka

Použití bromových tablet je velmi jednoduché a hlavně účinné. V sortimentu bezchlorové chemie najdete také přípravky založené na aktivním kyslíku, které jsou také velmi účinným přípravkem pro údržbu bazénové vody. Hlavně jsou kyslíkové přípravky citlivé k pokožce, a proto jsou vhodné pro plavce s alergiemi či s kožními nemocemi. Jak vidíte, nemusíte se vzdávat vodních radovánek, pokud využijete k ošetření bazénové vody bromové či kyslíkové přípravky.

bazén uvnitř

Nezáleží na tom, jestli jste si pořídili vířivku, bazén na zahradu či vnitřní bazén, protože k údržbě vody v těchto koupacích zařízeních můžete používat stejné přípravky. Také opravdu nezáleží na tom, jestli se rozhodnete pro chlorové, bromové či kyslíkové přípravky, protože nejdůležitější je pravidelnost. Ano, je důležité pravidelně kontrolovat bazénovou vodu, jestli se nachází v dostatečné kvalitě vhodné ke koupání. Kromě dostatku dezinfekčního prostředku, ať už bromu, chloru či kyslíku, je nutné také sledovat PH vody a neustále jej srovnávat do správných http://cz.myjacquet.com/index.php/zpravy/382-na-cestu-ve-spravnych-barvach hodnot a odstraňovat mechanické nečistoty, které se do bazénové vody dostanou na tělech plavců či vlivem počasí. Každopádně možností, jak se postarat o bazénovou vodu je opravdu hned několik. Stačí si vybrat.